رد پای شما در اینترنت هست | عکسهای شما سخن میگویند
- رد پای شما در اینترنت هست | عکسهای شما سخن میگویند
افرادی که نگران حریم شخصی هستند، معمولاً میکوشند در فضای مجازی «مراقب» باشند. این افراد سمت شبکههای اجتماعی نمیروند یا، اگر بروند، محتاطانه مطلب پست میکنند. آنها هیچ اطلاعاتی در مورد باورهای دینی، زندگی شخصی، وضعیت سلامت و دیدگاههای سیاسی خود به اشتراک نمیگذارند و میپندارند با این کار از حریم شخصی خود محافظت مینمایند.
اما اشتباه میکنند. با توجه به پیشرفتهای تکنولوژیک و حجم عظیم دادهای که اکنون در مورد میلیونها فرد دیگر در دسترس است، دیگر احتیاط برای محافظت از حریم شخصی کافی نیست. الگوریتمهای کامپیوتری و تحلیل شبکهها امروزه میتواند با دقتی نسبتاً بالا طیف وسیعی از اطلاعات را در مورد شما استنباط کند که شاید هرگز فاش نکرده باشید، مواردی نظیر حسوحال، باورهای سیاسی، گرایشها و وضعیت سلامتتان.
دیگر چیزی تحت عنوان «خروج اختیاری» فرد از دنیایی که در آن حریم شخصی مختل شده است وجود ندارد.
اید? کلی «استنباط داده» (data inference) چیز جدیدی نیست. مدتهاست که خردهفروشان، سازمانهای خیریه و سیاستمداران لیستهای مشترکین مطبوعات را میخرند چون اطلاعات مفیدی در مورد دیدگاههای مردم در اختیارشان میگذارد. مثلاً کسی که مشترک والاستریتژورنال است احتمال بیشتری دارد حامی جمهوریخواهان باشد تا کسی که مشترک نیشن یا موارد مشابه است.
اما تکنولوژیِ امروزی در سطحی بسیار بالاتر عمل میکند. به مثالی از فیسبوک دقت کنید. در سال 2017، روزنام? آستریلین مقالهای منتشر کرد بر مبنای سندی لورفته از فیسبوک. این سند افشا میکند که شرکت فیسبوک به تبلیغکنندگان گفته که میتواند پیشبینی کند کاربران جوان ازجمله نوجوانان چه زمان احساس «ناامنی» و «بیارزشی» میکنند یا چه زمانی نیازمند «تقویت عزتنفس» هستند. فیسبوک ظاهراً میتوانسته با نظارت بر عکسها، پستها و دیگر دادههای رسان? اجتماعی این اطلاعات را استنباط کند.
البته فیسبوک این را انکار کرد که اجازه میدهد تبلیغکنندگان بر اساس این خصایص افراد را هدف قرار دهند، اما به احتمال قریببهیقین توانایی این کار را دارد. اتفاقاً پژوهشگران دانشگاهی هم سال گذشته نشان دادند که میتوانند با تحلیل دادههای شبک? اجتماعی کاربران فیسبوک افسردگی آنها را پیشبینی کنند؛ بماند که آنها نسبت به شرکت فیسبوک به دادههای خیلی کمتری دسترسی داشتند. حتی اگر فیسبوک امروزه علناً برای این توانایی خود تبلیغ نمیکند که میتواند اطلاعات مربوط به سلامت ذهنی حال یا آیندهتان را از روی فعالیتتان در شبک? اجتماعی بهدست آورد، همین که این شرکت (و دیگر کنشگران نامرئیتر) میتوانند چنین کنند باید برایتان نگرانکننده
باید تأکید کرد که استنباطهای محاسباتیِ امروزی صرفاً به این کفایت نمیکنند که کاربران فیسبوک جملاتی مثل «افسردهام» یا «حالم خیلی بد است» را پست کرده باشند. این تکنولوژی بسیار از این حرفها پیچیدهتر است: حجم عظیمی از دادهها برای الگوریتمهای یادگیری ماشینی فراهم میشود و خودِ برنام? کامپیوتری میتواند دستهبندی کند که چه کسی بیشتر در معرض افسردگی است.
به نمون? دیگری دقت کنید. در سال 2017، پژوهشگران دانشگاهی با دسترسی به دادههای بیش از 40هزار عکس اینستاگرامی و با استفاده از ابزار یادگیری ماشینی توانستند نشانههای افسردگی را در 166 کاربر اینستاگرام بهطور دقیق شناسایی کنند. مشخص شد که مدلهای کامپیوتریِ آنها بهتر میتوانند افسردگی را پیشبینی کنند تا انسانهایی که از آنها خواسته شده بود عکسها را بهعنوان شاد، غمگین و ... رتبهبندی کنند.
استنباط محاسباتی اگر برای اهداف شرافتمندانه استفاده شود میتواند چیز خارقالعادهای باشد. پیشبینی افسردگی قبل از بروز سمپتومهای کلینیکی موهبتی برای سلامت عمومی خواهد بود، و به همین خاطر است که دانشگاهیها بر روی این ابزار پژوهش میکنند؛ آنها رؤیای تشخیص زودهنگام و پیشگیری را دارند.
اما این ابزارْ نگرانکننده هم هستند. افرادی که در اینستاگرام عکس پست میکنند بهندرت خبر دارند که شاید وضعیت سلامت ذهنیشان را در اختیار تمام افرادِ مجهز به قدرت محاسباتی کافی قرار دادهاند.
استنباط محاسباتی همچنین میتواند ابزاری برای کنترل اجتماعی باشد. دولت چین با جمعآوری دادههای زیستسنجشی شهروندانش سعی میکند، بهکمک کلاندادهها و هوش مصنوعی، «تهدیدهای» متوجه حکومت کمونیستیاش -ازجمله قومیتِ عمدتاً مسلمانِ اویغور در این کشور- را شناسایی نماید.
چنین ابزاری همینحالا هم برای استفاده در استخدام کارمند، شناسایی حالوهوای خریداران و پیشبینی رفتار مجرمانه تبلیغ میشوند. اگر اینها درست مدیریت نشود، در آیند? نزدیک ممکن است استخدام، اخراج، قبولی یا رد بیمه، پذیرش و مردودی دانشگاه، اسکان اجارهای و تمدید یا رد اعتبار همگی بر اساس اطلاعاتی انجام گیرد که از ما استنباط شده است.
حتی وقتی استنباطها درست باشد، باز هم قضیه نگرانکننده است. اما باتوجه به اینکه استنباط محاسباتی یک تکنیک آماری است، خیلی وقتها اشتباه هم از آن سر میزند، و مشخصکردن منبع اشتباه کاری دشوار و چهبسا غیرممکن است، چون این الگوریتمها هیچ اطلاعاتی از نحو? عملکرد خود بروز نمیدهند. چه میشود وقتی کسی، بهخاطر استنباطی نامطمئن، از شغلی محروم شود؟
نمون? مشکلساز دیگری از استنباط مربوط به شمار? تلفن است. شمار? تلفنْ روزبهروز دارد به شناساگری تبدیل میشود که عملکردی شبیه به کد ملی دارد، چون مخصوص خودتان است. حتی اگر سمت فیسبوک و دیگر رسانههای اجتماعی نروید، بازهم شمار? تلفن شما بیشک در فهرست مخاطبین بسیاری از افراد دیگر است. اگر آنها از فیسبوک (یا اینستاگرام یا واتساپ) استفاده میکنند، قبلاً از آنها خواسته شده تا اطلاعات مخاطبانشان آپلود شود تا به یافتن «دوستانشان» کمک کند، و بسیاری از افراد این درخواست را تأیید مینمایند.
وقتی شمار? شما در چند آپلود ظاهر شود، فیسبوک میتواند شما را در یک شبک? اجتماعی جاگذاری کند و این امر باعث میشود بتواند چیزهایی را در مورد شما استنباط کند، چون ما معمولاً شبیه به افراد درون مجموع? اجتماعیمان هستیم (فیسبوک حتی پروفایل «سایه» هم برای افراد غیرکاربر نگه میدارد و پیکسلهای ردیابی ( Tracking pixel) را بهکار میگیرد که در سرتاسر وب -و نهفقط در فیسبوک- قرار دارند. این پیکسلها اطلاعاتی را در مورد رفتارتان به شرکت منتقل میکنند).
سال گذشته، تحقیقی به رهبری سناتور ران وایدن، دموکرات اهل اورگن، نشان داد که «ورایزن»، «تیموبایل»، «اسپرینت»، و «ایتیاندتی» موقعیت مکانی زند? افراد را میفروشند. گزارشی تحقیقی که در سال گذشته در نیویورکتایمز منتشر شد و نیز پژوهش جداگانهای از سوی تحلیلگر امنیت، ویل استرافاش، هردو نشان میداد که برنامههای هواشناسی نظیر «ودر چنل»، «اکیو ودر» و «ودرباگ» دادههای مربوط به موقعیت مکانی کاربرانشان را میفروشند. فاید? ایندست دادهها تنها برای ردیابی شما نیست، بلکه چیزهایی را نیز در مورد شما استنباط میکنند. در یک کلینیک سرطان چه میکردید؟ برای چه ساعت 5 صبح خان? زنی را ترک کردید که همسرتان نیست؟
کشمیر هیل، ژورنالیستِ گروه رسانهای گیزمودو، از مواردی گزارش تهیه کرده که فیسبوک به بیماران یک روانپزشک پیشنهاد داده که «دوست فیسبوکی» بالقوه هستند، یا پیشنهاد کرده افراد با کسی «دوست» شوند که قبلاً همسرشان با او رابطه داشته، یا مثلاً هویت واقعی روسپیان را به مشتریانشان فاش کرده است. ما نمیخواهیم شرکتها (یا دولتها) چنین ارتباطاتی را برقرار کنند، چه رسد به اینکه از آن برای «رشد» پلتفرم خود استفاده نمایند.
چاره چیست؟ طراحی گوشیها و ابزارهای دیگری که حفاظت قویتری از حریم شخصی دارند میتواند نقط? شروع باشد. مقررات دولتی مربوط به جمعآوری و جریانِ داده نیز به کندکردن این فرایند کمک میکند. اما این راهکار کامل نیست. ما همچنین باید قوانینی وضع کنیم که استفاده از استنباط محاسباتی را مستقیماً مدیریت نماید: چه چیز را اجازه میدهیم مورد استنباط قرار گیرد؟ تحت چه شرایطی؟ چه مسئولیتی در قبال آن و افشای آن وجود دارد؟ چه کنترلی بر آن صورت میگیرد و مجازات سوءاستفاده از آن چیست؟
تا وقتی پاسخی مناسب به این سؤالات نداریم، میتوان انتظار داشت دیگران اطلاعات بیشتر و بیشتری در مورد ما بهدست آورند، حال هرچهقدر هم که محتاط باشیم.
- این مطلب را زینب توفکچی نوشته است و در تاریخ 21 آوریل 2019 با عنوان «Think You’re Discreet Online Think Again» در وبسایت نیویورکتایمز منتشر شده است. وبسایت ترجمان آن را در تاریخ 23 اردیبهشت 1398 و با عنوان «خیلی مراقبید ردپایی در اینترنت باقی نگذارید؟ بیهوده تلاش نکنید» و ترجم? علیرضا شفیعینسب منتشر کرده است.
- زینب توفکچی (Zeynep Tufekci) نویسنده و جامعهشناسی اهل ترکیه است که در دانشگاه کارولینای شمالی تدریس میکند. عمد? تحقیقات توفکچی بر تأثیر تکنولوژیهای جدید بر سیاست و مسئولیتهای شرکتهای فناوری در این زمینه متمرکز بوده است. آخرین کتاب او توییتر و گاز اشکآور: قدرت و شکنندگی اعتراضات شبکهایشده (Twitter and tear gas : the power and fragility of networked protest) نام دارد.
قرار دادن ماهواره در مدار تا 1400 | فضانورد ایرانی به فضا میفرستیم
- قرار دادن ماهواره در مدار تا 1400 | فضانورد ایرانی به فضا میفرستیم
به گزارش ایسنا، مهندس محمدجواد آذری جهرمی امروز در مراسم آغاز هفته جهانی فضا با اشاره به تلاشهای این وزارتخانه برای همکاری با سایر کشورها گفت: ما در این راستا تلاش داریم تا فضانورد ایرانی را به فضا اعزام کنیم.
وی همچنین خاطرنشان کرد: ما تا سال 1400 ماهوارهای با دقت تصویربرداری یک متر را در مدار قرار خواهیم داد.
آذری جهرمی با اشاره به بیتوجهی نسبت به فضا افزود: امروزه ما درگیر مسائلی چون زیست محیطی، بوروکراسی و کاغذبازی هستیم و فراموش کردیم که سهمی در فضا داریم و آنقدر به صنایع فرسوده پرداختیم که صنعت فضایی از خاطر ما رفته است.
وزیر ارتباطات هفته جهانی فضا را فرصتی ارزشمند برای پرداختن به حوزه فضایی دانست و یادآور شد: دو سال قبل که ما فعالیت خود را با شعار "توسعه کاربردهای فضایی" آغاز کردیم، بسیاری ما را مسخره کردند؛ ولی امروزه میبینیم که استارتاپهای فضایی به واسطه تلاشهای سازمان فضایی در حوزه توسعه صنایع فضاپایه رشد خوبی را دارند.
آذری جهرمی با اشاره به توسعه فناوریهای فضایی در مسائل زیست محیطی، خاطرنشان کرد: صرفهجویی حاصل شده از بکار بردن فناوری فضایی در برآورد سیل، به اندازه کل سرمایهگذاری ما در صنعت فضایی نیست؛ اما این دستاورد از جمله فناوریهایی بوده است که برخی به آن میخندیدند، ولی امروز عملیاتی شده است.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه ما با همکاری سایر کشورها فضانورد ایرانی به فضا ارسال خواهیم کرد، اظهار کرد: این نوع تفکر و نگاه به صنعت فضایی است که حسادت کشور آمریکا را بر میانگیزاند.
وزیر ارتباطات همچنین به تحریم شدن سه مجموعه فضایی ایران از سوی آمریکا اشاره کرد و گفت: آیا جلوگیری از سیل و کاهش بلایای طبیعی و حفظ محیط زیست از جمله فعالیتهای غیر مجاز بینالمللی است. ولی جوانان ما در پشت درهای بسته تحریم آمریکا نمیمانند.
آذری جهرمی همچنین با بیان اینکه من امروز در این جلسه توصیه مشفقانه به ترامپ دارم، گفت: در 1400 سال قبل فردی با شقاوت بیشتر و خودبزرگ بینی بیشتری نسبت به "ترامپ" به نام "یزید ابن معاویه بود" و پاکترین و شریفترین انسان روی زمین را به بدترین شیوهها به شهادت رساند. به ترامپ توصیه میکنم که ماهوارههای خود را به کار بیندازد و مسیر نجف به کربلا را با دقت ببیند و بداند که سرانجام وی هم همانی است که بر یزید رفت.
واکنش جهرمی به ادعای وجود باند فساد در وزارت ارتباطات | آن کسی که ادعا کرده خودش رشوه داده است
- واکنش جهرمی به ادعای وجود باند فساد در وزارت ارتباطات | آن کسی که ادعا کرده خودش رشوه داده است
مهر نوشت: یکی از سایتهای خبری روز گذشته مدعی شد که در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که از زیر مجموعههای وزارت ارتباطات است، شبکههای فساد سازمانی شکل گرفته که با دریافت رشوه، مجوز صادر و با سرمایههای مردم بازی میکنند.
محمدجواد آذری جهرمی در گفتگو با مهر در مورد ادعای مطرح شده در مورد «وجود باند فساد در طبقه دوازدهم ساختمان رگولاتوری» گفت: من می دانم اینکه می نویسند «فساد در بیخ گوش وزیر ارتباطات در طبقه دوازدهم وزارت ارتباطات» از کجا نشات می گیرد.
وی گفت: ما در برخورد با مشکلاتی که در وزارت ارتباطات است، جدیت داریم و حراست وزارت ارتباطات این موضوع را شناسایی کرده است. اما آن کسی که ادعا کرده، خودش رشوه داده است و مجرم در پرونده است؛ آنکس هم که رشوه گرفته ما گزارش آن را در برج 5 (مردادماه) به مراجع داده ایم.
وزیر ارتباطات اضافه کرد: البته ما از پرداختن رسانه ها به این موضوعات استقبال می کنیم.
جمال هادیان سخنگوی وزارت ارتباطات نیز توضیحاتی در این زمینه ارائه کرد و گفت: فردی به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مراجعه می کند و تقاضای تاسیس دفتر خدماتی دارد، اما به لحاظ قواعد و قوانین، تقاضای وی منطبق با قانون نبوده است. به همین دلیل به وی می گویند که این درخواست ممکن نیست و به همین دلیل وی، پیشنهاد تطمیع و رشوه می کند.
هادیان افزود: به هرحال قبل از آنکه کسی رشوه ای بدهد و بگیرد، موضوع توسط حراست کشف می شود و هم با ایشان برخورد شده و به مراجع قضایی اعلام می شود و هم به نفراتی که مشکوک به گرفتن رشوه اند.
وی تاکید کرد: هنوز چیزی ثابت نشده است. اما موضوع و متهمان به دادگاه معرفی شده و با آنها برخورد شده و برخی نفرات از کار معلق شده اند. هیچ یک از کارکنان وزارت ارتباطات و مدیران این وزارتخانه و نیز هیچ یک از کارکنان و مدیران رگولاتوری در این موضوع دخالت نداشتند و آن کارشناسی که به وی اتهام وارد است، هنوز اتهامش به اثبات نرسیده است.
مدیرکل روابط عمومی وزارت ارتباطات گفت: این شخص کارشناس بوده و از زمانی که به وی اتهام وارد شده، تعلیق شده و پرونده در حال رسیدگی است. اینکه ممکن است بگویند وی مقصر بوده و یا نبوده را ما نمی دانیم و نمی توانیم فردی که هنوز اتهامش ثابت نشده را متهم کنیم.
وی گفت: پیش بینی مان این است که طرح این موضوع توسط یک سایت خبری و ارتباط آن به سایر حاشیه ها با هدف سیاسی صورت می گیرد. در حالی که این موضوع اصلا سیاسی نبوده و حتی مربوط به الان هم نیست. این موضوع مربوط به دو ماه پیش است. اتفاقی است که در وزارت ارتباطات کشف شده و خود وزارت ارتباطات، خاطیان را به مراجع قضایی معرفی کرده است.
هادیان تاکید کرد: منتظر رای مراجع قضایی هستیم. هیچ یک از کارکنان و مدیران وزارت ارتباطات درگیر این پرونده نیستند.
معرفی کتاب: اَن لَمتون در عرصه علم و سیاست
- معرفی کتاب: اَن لَمتون در عرصه علم و سیاست
اَن کاترین سوینفورد لَمتون (2008 - 1912) یکی از ایرانشناسان مهم عصر ماست. از آثار و تحقیقات بسیار بر جای مانده از او تنها تعداد اندکی به فارسی ترجمه شده است. نوشته? حاضر از دکتر جان گِرنی، از دیگر ایرانشناسان صاحبنام عصر ما، تصویر گویا و جامعی از زندگی و آثار وی به دست میدهد.
ان لَمتون در کنار جایگاه علمی خود، جایگاهی سیاسی نیز داشت؛ جایگاهی که مقدمات اصلی و اولیه? آن در پی انتصابش به سمت وابسته? مطبوعاتی سفارت بریتانیا در تهران، در پی شروع جنگ جهانی دوم، فراهم آمد و در مراحل بعد از جنگ و پایان همکاری رسمی او با وزارت امور خارجه? بریتانیا نیز کماکان محفوظ و برقرار ماند. اگرچه تا دسترسی به اسناد و مدارک مربوط به این بخش از زندگی لَمتون از کم و کیف این جایگاه تصویر دقیقی نمیتوان به دست داد، با این حال از پارهای از یادداشتها و گزارشهای برجایمانده از او دستکم از نوع نگاه وی به ایران معاصر میتوان شمّهای ارائه کرد که در این بررسی نیز مورد توجه بوده است.»
[...] چندی پیش شاه از قصد خود برای مبارزه با فساد سخن گفت؛ از آن به بعد نیز بهکرّات از این خواسته? خود یاد کرده است. اما تحرکات دربار، بسیاری از منصوبان شاه در سنا، بسیاری از نمایندگان مجلس (که وی موجب انتخاب آنها بوده است)، بسیاری از افسران ارتش که معروف است آلت دست اویند و بسیاری از کارمندان دولت، باعث شده است که مردم به صدق نیّت او باور چندانی نداشته باشند. صحبتهایی که در مورد سلب مصونیت از ظهیرالاسلام – که به غول فساد شهرت دارد اما یکی از منصوبین شاه در مجلس سنا است – جریان دارد نیز از سوی افکار عمومی مبیّن حسن نیّت شاه تعبیر نشده است. در این میان در رادیو تهران و جراید در مورد توفیق اصلاحات و اقدامات دولت در بهبود وضعیت کشور کارزار تبلیغاتی زنندهای آغاز شده که جز افزایش بیاعتقادی و بیزاری مردم نسبت به حکومت نتیجهای نداشته است.
نارضایی – هم در عرصه? عمومی هم در عرصه? خصوصی – از عملکرد شاه در میان اقشار مذهبی نیز که احتمالاً نفوذشان بهمراتب بیش از آن است که در ظاهر به نظر میآید، افزایش یافته است. بسیاری از چهرههای مذهبی پولکی هستند و از مشارکت در امور نهچندان روشن ابایی ندارند، اما چهرههای دیگری نیز هستند که واقعاً مورد احتراماند و اینها هستند که معمولاً به هنگام بحران در گذشته، توده? مردم را به حرکت درآوردهاند. در صف اول این رهبران مذهبی، [آیتالله سیّد حسین طباطبایی] بروجردی قرار دارد که در سطحی وسیع به عنوان مرجع تقلید، یعنی نماینده? امام غایب، پذیرفته شده است. گفته میشود دیگر میل به تماس با شاه ندارد [...]. این عمل با نظریه? شیعه تطابق دارد: وظیفه? مجتهد است که حاکم را از مخاطرات معنویای که ممکن است به دلیل رفتارش دچار گردد، بر حذر دارد و اگر حاکم به او گوش ندهد (به گونهای که گفته میشود در مورد شاه صدق دارد) و به رفتار شریرانهاش ادامه دهد، وظیفه? مجتهد است که از تماس با او بپرهیزد تا مبادا شرّ آن اعمال دامن او را نیز بگیرد. کناره گرفتن [آیتالله] بروجردی از شاه، اگر ادامه یابد، موجب انقلاب نخواهد شد اما درنهایت به تضعیف جایگاه شاه منجر خواهد شد. بخش گستردهای از مردم، هرچند معمولاً از فعالیت سیاسی برکنار هستند، اما هنوز تحت نفوذ سنّت شیعی قرار دارند که تمام حکومتهای دنیوی را جائر دانسته و منتظر ظهور امام زمان و استقرار نظم الهی در زمین است. من پیش از سفر به ایران از نجف دیدار کردم و متوجه شدم که در میان مجتهدان (نجف) نیز حمایت درخور توجهی به [آیتالله] بروجردی وجود دارد و شاه به دلیل عملکردش هم در حوزههای خصوصی و هم حوزههای عمومی مورد انتقاد است...
این کتاب در 138 صفحه در قطع رقعی و به قیمت 22000 تومان است.
نقاط مجهز به وایفای رایگان در پیادهروی اربعین اعلام شد
- نقاط مجهز به وایفای رایگان در پیادهروی اربعین اعلام شد
به گزارش مهر، محمدجواد آذری جهرمی در اینستاگرام، نقاط مجهز به وای فای رایگان در پیاده روی اربعین 98 را برای زائران کربلای معلی اعلام کرد.
موکب حضرت زهرا (نجف، ثوره العشرین، ابتدای مسیر)
مسجد و مقبره الحکیم (نجف، زیر پل ثوره العشرین اول مسیر)
عمود 202 موکب امام خمینی
عمود 286 موکب امام رضا
عمود 309
عمود 460 موکب احباب الزهرا
عمود 548
عمود 707 موکب امام رضا
عمود 828 موکب صاحب الزمان
عمود 953 موکب شهید الله
عمود 1120 موکب خدام الحسین
عمود 1222 الحسین یجمعنا
.: Weblog Themes By Pichak :.