شانزدهمین کنفرانس بینالمللی روابط عمومی ایران برگزار می شود
- شانزدهمین کنفرانس بینالمللی روابط عمومی ایران برگزار می شود
رویدادهای تجربه محور به دلیل نوآوری و منحصر به فرد بودن، بسیار تاثیرگذار هستند. اما این خصوصیات و تجربهها میتواند در رویدادهای علمی مانند کنفرانس روابط عمومی مورد استفاده قرار گیرند. اگر این کار به خوبی انجام شود خواهید دید درصد زیادی از شاغلان روابط عمومی، تمایل بیشتری به شرکت در این گونه رویدادها دارند.
بعلاوه این روش برای افزایش توجه به تجربه ها و ایده های ناب روابط عمومی ها و تحریک ذهن شرکت کنندگان با تشویق مشارکت فعال آنها در برگزاری کنفرانس از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
ما می دانیم رویدادهایی که با محوریت تجربه برگزار می شوند به نقطه عطفی برای توجه به ایده های ناب شاغلان روابط عمومی تبدیل می شوند. وقتی خوب برگزار شوند، این توانایی را دارند که:
- تجربه هایی را ایجاد کنند که مخاطبان همیشه آن را به یاد داشته باشند.
- تعامل شخصی و حرفه ای شاغلان روابط عمومی را تسهیل کنند.
- اطلاعات مرتبط و به موقع را ارائه داده و تجربه کلی شرکت کنندگان را بالا ببرند.
- به ایجاد ارتباط پایدار و عمیق میان شرکت کنندگان و متولیان برگزاری کنفرانس کمک نمایند.
- لحظات به یاد ماندنی و خوشی برای شرکت کنندگان فراهم کنند.
- زمینه را برای ایجاد همزیستی و مشارکت بین برگزارکنندگان، سخنرانان و شرکت کنندگان فراهم کنند.
به نظر می رسد بعد از 15 دوره برگزاری کنفرانس روابط عمومی، برای به حداکثر رساندن ارزش این رویداد، زمان تکامل و تغییر آن فرا رسیده باشد تا یک رهبر در برنامه ریزی تجربه محور برای شرکت کنندگان تبدیل شود.
سرعت بخشیدن به ارزش کنفرانس از ارایه و یادگیری صرف مباحث نظری به ارایه تجربه های ناب شاغلان روابط عمومی حاصل می شود و بیش از هر زمان دیگر، مدیران و کارشناسان روابط عمومی خواستار رهبری و مدیریت رویدادهای روابط عمومی بویژه کنفرانس روابط عمومی ایران هستند.
با توجه به این که دبیرخانه کنفرانس روابط عمومی به قدرت رویدادهای تجربه محور اعتقاد دارد و برای موفقیت آن سرمایه گذاری می کند اما به راحتی انتخاب یک مکان مناسب، مدیریت یک رویداد مهم، دعوت از مخاطبان و استقبال آنها و شروع یک مرحله بزرگ، کار ساده ای نیست.
ما می خواهیم کار برگزاری کنفرانس روابط عمومی را به شاغلان روابط عمومی و شرکت کنندگانش بسپاریم بویژه به کسانی که خلاق و متمایز هستند. در واقع کنفرانس روابط عمومی محلی برای تاخت و تاز صاحبان ایده های برتر می شود و همین ها هستند که با دریافت جایزه، تقدیر می شوند و در فضای ایجاد شده به ارایه ایده های خود می پردازند و به موازات آن، فرصتی در اختیار شرکت کنندگان قرار می گیرد تا در مباحث ارایه شده، مشارکت داشته باشند.
بدون تردید برگزاری و موفقیت کنفرانس بین المللی روابط عمومی ایران بدون بهره مندی از تجربه ها و ایده های ناب شاغلان روابط عمومی امکان پذیر نیست. به همین دلیل دبیرخانه کنفرانس، آموزش مهارت های کاربردی را در قالب ارایه ایده ها و الگوهای کاربردی و جدید در دستور کار خود قرار داده است.
اطمینان داریم مزیت افزایش کیفیت ناشی از برگزاری چنین رویدادهایی بسیار چشمگیرتر از 15 دوره قبل خواهد بود. به همین دلیل دبیرخانه کنفرانس روابط عمومی در نظر دارد شانزدهمین دوره این رویداد را با محوریت تجربه محوری برگزار نماید. این امر به ما در راستای ارائه رویدادی با کیفیت بالا کمک شایانی خواهد کرد.
گام نخست در این فرآیند شناخت نقاط ضعف دوره های قبلی است. به راستی کنفرانس های برگزار شده در کدام بخش ها با ضعف و ناتوانی شدید مواجه بوده است؟ به راستی چرا ارایه "تجربیات" و "ایده" های برتر، مهم و متمایز شاغلان روابط عمومی در منظر کنفرانس روابط عمومی، امروز اهمیت بیشتری پیدا کرده است؟
پاسخ این پرسش ها در شانزدهمین کنفرانس بین المللی روابط عمومی ایران روشن خواهد شد.
- تاسیس کرسی تخصصی رویازی روابط عمومی در ایران
برای نخستین بار کرسی تخصصی رویازی روابط عمومی در ایران همزمان با شانزدهمین کنفرانس بین المللی روابط عمومی ایران برای جمع آوری، بررسی و بهره برداری از ایده های برتر تاسیس می شود.
فعالیت های این کرسی در سال 1398 با انجام پروژه های زیر آغاز می شود:
برنامه شماره 1: تهیه و انتشار یک مقاله پژوهشی است که به اهمیت و کاربرد خلاقیت، نوآوری، ایده پردازی و تجربه محوری در روابط عمومی مبتنی بر ادبیات و بررسی مقاله های این حوزه می پردازد.
برنامه شماره 2: برگزاری نخستن رویداد تجربه محور روابط عمومی در ایران: این رویداد با برگزاری شانزدهمین کنفرانس بین المللی روابط عمومی آغاز می شود.
برنامه شماره 3: برگزاری نخستین جشنواره تجربه محور روابط عمومی در ایران به منظور معرفی تجربه های معنادار، خلاق، آموزشی، کاربردی و منحصر به فرد جامعه روابط عمومی و تجلیل از صاحبان ایده های برتر.
برنامه شماره 4: تهیه و انتشار راهنمایی در مورد "ابزار نوآوری و خلاقیت" تا به شاغلان روابط عمومی کمک کند پتانسیل خلاقیت را در خود کشف کنند.
برنامه شماره 5: ایجاد تریبون 15 دقیقه ای برای بهره برداری از ایده های برتر و ارایه آن در کنفرانس روابط عمومی برای توسعه الگوها و ایده های جدید و متمایز.
- ارائه تجربه های معنادار، خلاق، آموزشی، کاربردی و منحصر به فرد
- کمک به تولید، تامین و ارائه محتوای با کیفیت بالا
- به اشتراکگذاری و انتقال ایده ها و تجربه های ناب و متمایز
- بدست آوردن دانش و راهکارهای عملی برای به حداکثر رساندن فعالیت های ارتباطی روابط عمومی ها
- ارائه جدیدترین دستاوردها و آموزههای شاغلان روابط عمومی
- ارتقای سطح علمی عناصر فعال در حوزه روابط عمومی
- ایجاد فرصتهای ارائه و بکارگیری تجربه های موفق و متفاوت در سایر روابط عمومی های کشور
- شبکهسازی مدیران، کارشناسان، متخصصان و دانشجویان روابط عمومی و حوزه های مرتبط
ثبت نام برای حضور در کنفرانس و کارگاه های آموزشی از 15 مهرماه شروع می شود.
- تاسیس کرسی تخصصی رویازی روابط عمومی در ایران
- ارایه دو سخنرانی برگزیده علمی از طرف کمیته علمی کنفرانس
- ارایه 8 تجربه و ایده برتر منتخب داوران
- برگزاری دو کارگاه تخصصی
ـ انتشار کتاب و لوح فشرده مجموعه مقالات کنفرانس با دو محور "مدیریت و برنامه ریزی برای روابط عمومی" و "ایده های برتر"
- انتشار ویژه نامه
- اعطاای"اسکار روابط عمومی" به بهترین ایده و تجربه منتخب از طرف هیئت داوران
- اعطای گواهینامه ایده برگزیده سال
- اعطای "مدال رویازی" برای سایر برگزیدگان
ـ ارایه گواهینامه معتبر شرکت در کنفرانس به شرکت کنندگان
همه متخصصان خلاق در حوزه روابط عمومی و ارتباطات، تبلیغات، بازاریابی و همه کسانی که علاقه مند هستند با تجربه ها و ایده های جدید آشنا شوند!
- موضوعات و محورها
در این زمینه هیچ محدودیتی وجود ندارد. تجربه ها و ایده ها شامل همه بخش های مختلف روابط عمومی می شود. برخی ایده ها و تجربه ها برای ارائه انتخاب می شوند و بقیه ایده های برگزیده در ویژه نامه و کتاب مجموعه مقالات کنفرانس منتشر خواهند شد.
- نحوه ارسال تجربهها و ایدهها
در رویداد تجربه محور کنفرانس روابط عمومی ایران، به بررسی آخرین ایده ها و آموزههای موفق شاغلان روابط عمومی پرداخته می شود. در این کنفرانس، تجربهها و ایده های ناب شاغلان روابط عمومی با شرکت کنندگان به اشتراک گذاشته میشود.
اگر در سازمان و شرکت تان در حوزه روابط عمومی، کارها و ایده های ناب دارید، آن را در قالب قوانین، شرایط و کاربرگ طراحی شده به نشانی الکترونیکی دبیرخانه کنفرانس ارسال نمایید.
- قوانین و مقررات
- ارایه ایده و تجربه برای همه شاغلان روابط عمومی آزاد است.
- محدودیتی در موضوع، تکنیک، زمان انجام، سمت، سازمان و شرکت ارائهدهنده ایده و تجربه وجود ندارد.
- ایده ها و تجربه ها در قالبهای سخنرانی و انواع فیلم و ویدئو پذیرفته خواهد شد.
- مدت زمان ارائه هر ایده و تجربه در کنفرانس 15 دقیقه خواهد بود.
- مدت زمان ارائه نظر داوران و شرکت کنندگان برای هر ایده و تجربه 15 دقیقه خواهد بود.
- محتوای تجربه ها و ایده های متقاضی باید در حوزه روابط عمومی باشد.
- مسئولیت صحت اطلاعات ارائهشده درباره ایده و تجربه، بر عهده ارائه دهنده است.
- تمامی متقاضیان بعد از طی مراحل پذیرش نهایی ایده و تجربه، از خدمات ارایه ایده در کنفرانس، معرفی در سالنامه تخصصی روابط عمومی ایران، انتشار ایده در ویژه نامه کنفرانس، اعطای گواهینامه ایده برگزیده سال و شرکت رایگان در کنفرانس برخوردار خواهند شد.
- بهمنظور اطمینان از کیفیت، کمیت و نحوه ارایه سخنرانی ها، حضور در تمامی مراحل پذیرش ایده و تجربه، برای تمامی متقاضیان، الزامی است. در نهایت، مسئولیت نحوه اجرا و محتوای ارائه شده بر عهده داوران و سخنرانان خواهد بود.
- در زمان برگزاری کنفرانس و ارائه سخنرانی در خصوص تجربه ها و ایده های برگزیده، امکانات لازم جهت ارائه مناسب در اختیار هر متقاضی قرار خواهد گرفت.
- متقاضی حضور در پانل ایده پردازی میباید پس از تکمیل کاربرگ ثبتنام، تصویر معرفینامه رسمی را در سربرگ شرکت یا سازمان مربوطه، همراه با مهر و امضاء مدیر روابط عمومی آن سازمان (افراد حقوقی)، برای دبیرخانه کنفرانس ارسال نماید.
- دبیرخانه کنفرانس مجاز است، با ذکر نام صاحب اثر، نسبت به استفاده تجربه ها و ایده های پذیرفته شده، برای موارد مختلف از جمله موارد تبلیغی و اطلاع رسانی در ادوار مختلف اقدام نماید.
- ثبتنام در رویداد و جشنواره رویازی روابط عمومی ایران بهمنزله قبول مفاد قوانین و مقررات مندرج در این سند از طرف متقاضی است.
- در صورت وجود هرگونه مغایرت تجربه و ایده ارائه شده با شرایط، قوانین و مقررات ذکر شده، حق عدم پذیرش ایده برای دبیرخانه کنفرانس محفوظ است.
ایده ها و تجربه های واصله به دبیرخانه به طور مستقل توسط هیئتی از استادان، فعالان و پیشکسوتان ارشد روابط عمومی داوری می شود. در انتخاب هیئت 10 نفره داوران که دارای توازن درستی از دانش تخصصی، تجربه و بی طرفی است، توجه زیادی می شود.
داوری در شش مرحله صورت می گیرد:
- ارسال تجربه و ایده در قالب قوانین، شرایط و کاربرگ ثبت نام
- بررسی اولیه ایده ها و تجربه های ارسالی
- انتخاب اولیه ایده ها و تجربه های ارسالی
- برگزاری جلسه توجیهی و ارائه پذیری
- پیش ارایه (ارائه شبیه سازی شده نزد داوران)
- ارایه در کنفرانس
در نهایت چهار داور ارشد، ایده ها و تجربه های منتخب10 داور اول را مورد بررسی و داوری نهایی قرار می دهند. داوران تا روز برگزاری کنفرانس و قضاوت نهایی کنار ما خواهند بود. هر داور حداکثر دو دقیقه فرصت دارد نظراتش را در خصوص هر سخنرانی ارایه نماید. همچنین 13 دقیقه برای شرکت کنندگان جهت مشارکت در مباحث طرح شده در نظر گرفته شده است.
جوایز، معیارهایی را برای برتری در تمام زمینه های روابط عمومی تعیین می کند و به صنعت ما درخشش، شجاعت و جسارت می دهد. دبیرخانه کنفرانس، فرصتی را برای همه سازمانها و شرکتها فراهم می کند تا در کنار هم جشن بگیرند و صنعت روابط عمومی را به سمت تعالی و پیشرفت سوق دهند.
جوایز فقط به سازمانها، شرکتها و افرادی تعلق می گیرد که دارای تجربه ها و ایده های خلاق هستند. جوایز امسال کنفرانس به 10 ایده برتر روابط عمومی اعطا می شود.
به بهترین ایده و تجربه منتخب، از طرف دبیرخانه کنفرانس بین المللی روابط عمومی ایران، "اسکار روابط عمومی" اعطا خواهد شد. هزینه "مدال رویازی" برای سایر برگزیدگان به عهده متقاضیان علاقمند به دریافت آن خواهد بود و کاملا اختیاری است.
مدیران و کارشناسان روابط عمومی و سایر متقاضیان تا آخر آبان ماه سال جاری فرصت دارند ایده ها و تجربه های خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.
با حمایت مالی قادر خواهید بود شرکت و سازمان خود را به عنوان مهمترین تصمیم گیرندگان و حامیان تاثیرگذار روابط عمومی در ایران معرفی کنید.
لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد فرصت های حمایت مالی با دبیرخانه کنفرانس تماس بگیرید.
علاقه مندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر در بخش کنفرانس، جشنواره و دریافت کاربرگ های ثبت نام و دیگر اطلاعات موردنیاز به نشانی زیر ذیل مراجعه نمایند:
تلفنهای دبیرخانه کنفرانس: 77 ـ 88617576- 88216277 / دورنگار: 88602308 / وب سایت: www.irancpr.ir / www.shara.ir
کاهش 14 درصدی آلودگی هوا در محدودههای ترافیکی
- کاهش 14 درصدی آلودگی هوا در محدودههای ترافیکی
به گزارش ایسنا، از ابتدای تابستان 98 طرح محدوده کنترل آلودگی هوا جایگزین طرح زوج و فرد سابق شد و ضوابط جدیدی برای تردد خودروها در حلقه دوم مرکزی شهر تهران برقرار شد. پس از گزارشهای ماهانهای که شرکت کنترل ترافیک تهران از تأثیر اجرای این طرح بر ترافیک معابر شهر منتشر کرد، اکنون شرکت کنترل کیفیت هوا هم به سنجش کیفیت هوا در سه ماهه ابتدایی اجرای این طرح پرداخته و با بررسی تغییرات مونوکسید کربن (CO) و ذرات معلق زیر 2.5 میکرون (PM2.5) در تابستان 98 نسبت به تابستان سال گذشته نشان داده که طرح کاهش تا چه حد توانسته است در مهار آلودگی هوای تهران موثر باشد.
با آغاز اجرای طرح کنترل آلودگی هوا به جای «زوج یا فرد» از ابتدای تابستان سال جاری، ورود به محدوده این طرح نه بر اساس شماره پلاک بلکه بر اساس سهمیه 20 روزه فصلی و اعمال تخفیف عوارض برای خودروهای کمتر آلاینده (دارای برگه معاینه فنی برتر) انجام شد و با توجه به اهمیت آلودگی هوا در طرح جدید، تغییرات صورت گرفته در کیفیت هوای شهر حائز اهمیت بوده است.
در گزارشی که شرکت کنترل کیفیت هوا در اختیار رسانهها قرار داده، کیفیت هوا و بهویژه آلایندههای مونوکسیدکربن و PM2.5 که مرتبط با خودروها هستند، طی سه ماهه ابتدایی اجرای طرح (فصل تابستان) در داخل و خارج محدوده همچنین با مدت مشابه سال پیش مقایسه شده است.
گاز مونو اکسیدکربن یکی از گازهای آلاینده هوا است که بر اساس سیاهه انتشار شهر تهران، 95درصد از انتشار این آلاینده محصول خودروها و ترافیک است. در بررسی انجام شده مشخص میشود که غلظت این آلاینده در تابستان سال 98 نسبت به مدت مشابه سال پیش در ساعات میانی و انتهایی اجرای طرح با کاهش روبهرو بوده است. در ایستگاههای داخل محدوده طرح نیز همین وضعیت مشاهده میشود.
بر اساس این گزارش، غلظت میانگین آلاینده مونوکسیدکربن طی ساعات اجرای طرح در ایستگاههای داخل طرح طی دوره مورد بررسی در سال 1398 در حدود 13 درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش داشته است. میزان این آلاینده در کل شهر نیز نسبت به دوره مشابه سال 1397 حدود 7 درصد کاهش داشته است.
بر اساس گزارش روابط عمومی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، آلاینده شاخص دیگری که با ترافیک ارتباط زیادی دارد، ذرات معلق زیر 2.5 میکرون است که غلظت این آلاینده نیز طی مدت مورد بررسی و ساعات اجرای طرح در سال 1397 و در ایستگاههای داخل محدوده برابر 1/23 میکروگرم بر مترمکعب بوده که این میزان در مدت مشابه سال جاری با 14درصد کاهش به 87/19 میکروگرم بر مترمکعب تقلیل یافته است این در حالیست که میزان غلظت این آلاینده در تابستان سالهای 1397 و 1398 در کل ایستگاههای شهر تهران به ترتیب برابر 1/27 و 5/25 میکروگرم بر مترمکعب بوده که با 7 درصد کاهش روبهرو بوده است.
پرورش ماهی تیلاپیا در کرمان ممنوع شد
- پرورش ماهی تیلاپیا در کرمان ممنوع شد
به گزارش ایرنا، مرجان شاکری شبانگاه یکشنبه با اشاره به وجود مزرعههای غیرقانونی پرورش ماهی تیلاپیا در برخی نقاط استان کرمان افزود: این ماهی بومی ایران نیست و پرورش و تکثیر آن به دلیل احتمال تخریب اکوسیستم از نظر محیط زیست ممنوع است.
وی با بیان این که چهار استان کشور مجوز پرورش و تکثیر ماهی تیلاپیا را دریافت کردهاند تصریح کرد: کرمان به دلیل اکوسیستم و وجود رودخانههای دائمی در شمار این استانها قرار ندارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان ادامه داد: این سازمان به دلیل مهاجم بودن ماهی تیلاپیا با پرورش و تکثیر آن مخالف است و مجوزی در این زمینه در استان کرمان صادر نشده است.
وی اقدام به پرورش ماهی تیلاپیا را در استان کرمان تخلف برشمرد و تاکید کرد: این افراد به مراجع قضایی معرفی میشوند.
شاکری با بیان این که تاکنون پرونده پرورشدهندگان ماهی تیلاپیا در مراکز قضایی استان کرمان باز است گفت: این گونه جانوری بر توان اکولوژیکی منابع آبی استان کرمان تاثیرگذار است لذا افراد از پرورش این ماهی پرهیز کنند.
هشدار نسبت به فرسایش سالانه یک میلیارد تن خاک کشور | وجود 300 هزار حلقه چاه غیرمجاز
- هشدار نسبت به فرسایش سالانه یک میلیارد تن خاک کشور | وجود 300 هزار حلقه چاه غیرمجاز
دکتر محمود عرب خدری در نشست با مدیران ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: میزان فرسایش خاک در کشور ما بسیار زیاد است و باید فکری به حال آن کرد.
وی با بیان اینکه در حوزه مباحث آبخیزداری طبق قانون برنامه ششم توسعه در دو مورد مهم شامل کاهش فرسایش خاک و مشارکت در تغذیه آبخوانها دو وظیفه عمده بر عهده متولیان امر گذاشته شده است افزود: فرسایش خاک در کشور موجب شسته شدن خاک های حاصلخیز، ورود این خاکها به رودخانه و سدها، کاهش تولیدات و نیز ضعیف شدن خاک میشود. ضمن اینکه از طرف دیگر این وضعیت موجب گل آلود شدن رودخانه و پر شدن مخازن سدها و تاثیر منفی بر بهرهبرداری از آبهای زیرزمینی میشود.
او گفت: اکنون حدود 700 هزار حلقه چاه در کشور داریم که 300 هزار حلقه از این تعداد غیر مجاز هستند و به دلیل بهرهبرداری بیش از اندازه از آبهای زیرزمینی، فرونشست زمین در دشتها نیز به مشکلات افزوده شده است.
عرب خدری ادامه داد: این وضعیت سبب شده است سطح آبهای زیرزمینی افت شدید پیدا کند و برخی دشتها به عنوان دشت ممنوعه شناخته شود.
وی با بیان اینکه بیشتر فرسایش در اراضی کوهستان و شیبدار است گفت: در این راستا تکنیکهایی توسعه داده شده که بتوان بر پوشش گیاهی این اراضی افزود زیرا هر چه پوشش گیاهی مطلوبتر شود، از فرسایش خاک جلوگیری شده و جمعآوری آب باران نیز بیشتر میشود.
وی با بیان اینکه ایران کشوری است که عمده آن خشک و نیمه خشک است افزود: پوشش گیاهی ضعیف در اراضی شیبدار و برخی مناطق کوهستانی موجب میشود فرسایش خاک در این مناطق بیشتر باشد و به همین دلیل بر روی استحصال آب باران از طریق روش پخش سیلاب در آبخوان تمرکز شده است.
عرب خدری گفت: آبهای سیلابی با رسوب بسیار و شدت فراوان موجب تخریب زیاد میشود و میتوان با احداث بند در مسیر رودخانهها و منحرف کردن مسیر سیلاب آن را به سوی عرصههای فاقد پوشش گیاهی هدایت کرد.
وی گفت: در این راستا هم اکنون 37 ایستگاه پخش سیلاب یا آبخوان در کشور داریم که طی 20 سال گذشته 2 میلیارد متر مکعب آب از این طریق ذخیره شده است که یک میلیارد و 200 میلیون متر مکعب آن به تغذیه آبخوانها رسیده و بقیه صرف تولید پوشش گیاهی منطقه شده است.
وی ادامه داد: طبق برآوردهای انجام شده این شیوه تاثیر بسیار خوبی در تغذیه آبهای زیرزمینی دارد و دهها برابر از روش سدسازی ارزانتر است.
معاون پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری با بیان اینکه سالانه 2 تا سه متر از آب سدها تبخیر میشود افزود: با هدایت آب به زیر زمین از تقطیر، آلودگی و هر گونه خسارت به آن جلوگیری شده و به تغذیه قنوات کمک میشود.
غلظت گوگرد سوخت توزیعی در کلانشهرها فراتر از حد مجاز است
- غلظت گوگرد سوخت توزیعی در کلانشهرها فراتر از حد مجاز است
به گزارش ایسنا، زهرا سماعی گفت: سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس قوانین بالادستی که وظیفه رصد کیفیت سوخت توزیعی را بر عهده این سازمان گذاشته است، دو دستور کار را برای پایش کیفیت سوخت توزیعی پیگیری میکند که یکی از آنها پایش محتوای گوگرد در نفت گاز و دیگری پایش محتوای گوگرد در بنزین است.
سرپرست دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: بر این اساس در پایش سوخت بنزین سه فاکتور اصلی بنزن، آروماتیک و گوگرد بررسی میشود. میزان بنزن و آروماتیک در سوخت بنزین طی سالهای گذشته بسیار فراتر از حد مجاز بود اما خوشبختانه در حال حاضر تقریبا در محدوده مجاز قرار گرفته است.
وی در ادامه با بیان اینکه نمونهبرداریهای بنزین در کشور نشان میدهد که در شهریور گوگرد 85 درصد نمونهها بین 50 تا 250 PPM بود، تصریح کرد: 15 درصد نمونهها گوگردی فراتر از 250PPM داشتند.
سرپرست دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه نمونهبرداریهای ما در تهران تقریبا با نمونهبرداریهای شرکت کنترل کیفیت هوا مطابقت دارد، گفت: برای مثال غلظت گوگرد پمپ بنزین جایگاه وصال در تهران 162PPM بود.
سماعی با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست از بیش از 200 جایگاه عرضه نفت گاز و پمپ بنزین نمونهبرداری کرده است، گفت: در رابطه با گوگرد نفت گاز در فروردین ماه امسال 44 درصد نمونهها کمتر از 50PPM و در حد مجاز بودند، 44 درصد دیگر بین 50 تا 250 PPM و 11 درصد بیش از 50PPM و در اردیبهشت و خرداد نیز وضعیت تقریبا به همین منوال بود.
وی در ادامه با بیان اینکه بهطور کلی طی امسال گوگرد موجود در نفت گاز قابل قبولتر از گوگرد بنزین بود، گفت: تمرکز ما نیز بیشتر روی گوگرد گازوییل بود هر چند که شرکت پخش و پالایش فراوردههای نفتی ادعا میکند که در پایشهای آنها میزان گوگرد سوخت پایینتر بوده اما به هر حال قرار شده است که هر ماه شرکت پخش و پالایش از هفت انبار اصلی توزیع سوخت خوداظهاری انجام دهد و علاه بر آن ما از جایگاههای عرضه سوخت بیشتری نمونهبرداری کنیم.
سرپرست دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست در پایان گفت: انتظار داریم طبق قانون هوای پاک تا سال آینده شرکت پخش و پالایش بتواند کیفیت سوخت توزیعی در کلانشهرها را به حد مجاز یورو 4 برساند. به هر حال این اتفاق یک شبه رخ نمیدهد و باید بهتدریج به کیفیت مطلوب نزدیک شویم.
.: Weblog Themes By Pichak :.