بیستمین نمایشگاه ایران تله کام برگزار نمی شود | عقبگرد یا توسعه؟
- بیستمین نمایشگاه ایران تله کام برگزار نمی شود | عقبگرد یا توسعه؟
این خبری است که دقایقی قبل، سایت شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است.
نگاه مسئولانه به برگزاری رویدادی که چند روزی به موعد برگزاری آن مانده اما در بهت مخاطبان و فعالان صنعت ارتباطات و اطلاع رسانی ظاهرا منتفی شده است، چگونه است؟
اساسا نگاه مسئولانه تعریفش چیست؟ آیا نگاهی از جنس مسئولیت پذیری عالمانه، دلسوزانه و مبتنی بر خرد جمعی نیست؟
تصمیماتی عجیب و غریب در برخی موارد گرفته میشود که خروجی آن بیش از آنکه نشان از تدبیر و توسعه داشته باشد، نمایانگر قلمروطلبی و شخصینگری است.
در میان رویدادهای مختلفی که در کشورمان تاکنون برگزار شده است، نمایشگاه ایران تلهکام همواره از اهمیت و جایگاه خاص و مثبتی برخوردار بوده بهطوری که حتی بازخورد آن را متولیان حوزه مهم ارتباطات و فناوری اطلاعات، مخابرات و اطلاع رسانی، متخصصان و کارشناسان، رسانه ها و مردم به خوبی و در عین شفافیت بارها بیان داشته و اذعان کرده اند.
خروجی هایی از جنس تعاملات صنفی، توسعه زیرساخت ها برپایه حضور در رویدادی بزرگ در مواجهه با فعالان و مردم و پیشخوانی برای ارائه سرویسهای توسعه ای و توسعهبخش به بهانه حضور در رویدادی موثر به نام نمایشگاه تله کام.
نمایشگاه ایران تله کام نه تنها در جایگاه یک نمایش خالی نبود بلکه توانست به موازات فراهم آوردن فضای مناسب توسعه این صنایع و رونق بخشی به تولیدات داخلی، برای رخ نمایی قدرت مندانه متولیان ارتباطات، مخابرات و اطلاع رسانی خصوصا در عرصه دولتی، به ایرانیان و خارجیها، زمینهسازی کند.
در میان رویدادهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، نمایشگاه ایران تله کام همواره نمایشگاهی بی حاشیه با نظم در برگزاری و تعاملات مناسب صنفی بوده است.
ایران تله کام 2019 که چند روزی به موعد برگزاری آن، زمان باقی است و برپایی آن، اکنون در هاله ای از ابهام به سر می برد، علاوه بر محسنات یاد شده، همه ساله زمینه مناسبی را برای رونق صنعت نمایشگاهی و فعالیتهای مختلف در این حوزه به خوبی فراهم آورده است.
این نمایشگاه میرفت که امسال بیستمین دوره برگزاری خود را در عین محبوبیت، در میان فعالان و مخاطبان خود تجربه کند.
سوال مهمی اینجا مطرح است اینکه، بازیگران اصلی این رویداد بین المللی، متولیان امر ارتباطات و مخابرات کشور هستند و تاکنون نیز بهره برداریهای لازم را از این رویداد کرده اند، چطور برنامه مدونی برای بهره وری بیشتر، ازبرای برگزاری این رویداد کلیدی ندارند که نسبت به برگزاری بیستمین دوره آن، اینطور بی تفاوت بوده یا بی مهری میکنند؟
نگاه مسئولانه متولیان مستقیم این حوزه به این رویداد آیا تاکنون در حد یک شعار و نمایش ظاهری مطرح بوده است؟ هیچ تدبیر بلندمدت و عمیقی برای بهره برداری بیشتر و عمیق تر از این رویداد وجود نداشته است؟ آیا طی نوزده دوره در خصوص آن تفکری نشده است؟
چرا با وجود گذشت نزدیک به دو دهه از ظهور و توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشورمان و بلوغ این صنعت، هنوز هم تفکر اختراع دوباره چرخ خودنمایی می کند؟ موازی کاری و کارهای جزیره ای که روزگاری لطمههای جبران ناپذیری را، از ابعاد مختلف، نابودی سرمایههای فکری و مادی و معنوی به این صنعت و دست آخر به کشور و مردم تحمیل می کرد، هنوز ادامه دارد و اینچنین نمایان می شود؟ به عقب برمیگردیم یا به توسعه می اندیشیم، حال توسعه واقعی پیشکشمان!
ظاهرا همراستا با توسعه این صنایع، تفکر مدیریتی و تولی گری در حد انحصار طلبی و بهره برداریهای اقتصادی غیرشفاف وجود دارد که رویدادی همچون ایران تله کام را دستخوش بی تفاوتی قرار می دهد!
نوع نگاه مسئولانه به مقوله تله کام در بیستمین دوره آن تا این لحظه کاملا غیرشفاف و مبهم بوده است. درست است که این گونه رویدادها، محلی برای نمایش دستاوردهاست و شاید با نگاه رونق تولید و خصوصی سازی باید شاهد ظهور بیشتر بخش خصوصی باشیم اما حضور همهجانبه دولتی ها در این رویداد همواره در نظر بوده است و اعلام ضمنی و دیرهنگام بر عدم حضور و حمایتهای این بخش، نگرانی ها و سوالات بسیاری را برای طیف گوناگونی از افراد به ارمغان آورده است!معلوم نیست کدامین نگاه انحصارطلبانه، سلیقهای، موازی کارانه، منفعت طلبانه یا دلسوزانه! در این میان وجود دارد که اعتبار این صنایع را با تصمیماتی خلقالساعه زیرسوال میبرد و حتی حاضر نیست دلایل قطعی و قابل توجیه عمومی را مطرح و در خصوص آن برای مردم توضیح دهد.
شواهد امر اینگونه نشان میدهد که به حد نصاب نرسیدن شرکت کنندگان در نمایشگاه ایران تله کام 2019، برگزاری بیستمین دوره آن را به سرحد منتفی بودن کشانده است.
خلاء عدم برگزاری بزرگترین رویداد سالانه ارتباطاتی و مخابراتی کشور احساس میشود؛ این موضوع به صورت مستقیم تاثیر منفی بر این صنایع و فعالان و صنف آن خواهد داشت، همانطور که برگزاری و نتایج موثر آن مشهود بوده که کتمان ناپذیر است.
* روزنامهنگار
حمله زامبیهای دنیای آیتی به سامانههای ارزی کشور
- حمله زامبیهای دنیای آیتی به سامانههای ارزی کشور
به گزارش ایرنا، بر اساس خبری که امروز منتشر شد تعدادی از کسبوکارهای حوزه ارز دیجیتال، هفته گذشته مورد حمله قرار گرفتند؛ حملاتی که حجم آن تقریبا 20 برابر استاندارد جهانی و از کشورهای دیگر انجام شده بود.
امروز 6 مهر، خبری منتشر شد که از باجخواهی اینترنتی از یکی از سامانههای ارزی حکایت داشت. بنابر خبری که از سوی روابط عمومی مجموعه ابرآروان منتشر شد، مدتی قبل یکی از سامانههای ارزی کشور مورد حملات گسترده دیداس قرار گرفت و طولی نکشید که سایتهای دیگر هم به همین شیوه درگیر حمله زامبیهای دنیای آی تی شدند.
حملات DDoS زمانی اتفاق میافتد که تعداد زیادی درخواست به یک سامانه سرازیر میشود، زمانی که تعداد درخواستها به اندازهای باشد که پهنای باند سایت نتواند به آن پاسخ دهد، به قول معروف سایت داون میشود.
معمولا حمله به سایت و سامانهها با فشار روی ضعف و آسیبپذیریهای امنیتی سامانهها اتفاق میافتد، اما حملات دیداس به این شکل نیست و باتهای مهاجم از کمبود پهنای باند و منابع سرورها برای حمله سوء استفاده میکنند.
از آن جا که ورود باتها به سایتهای مختلف توزیع شده است، آنها خیلی با کاربر قانونی تفاوتی ندارد و شاید به همین دلیل است که هنوز راهحل قطعی برای این حملات پیدا نشده است.
حسین قاسمی معمار امنیت ابر آروان روز شنبه در گفتوگو با ایرنا در خصوص این ماجرا گفت: سایت ارزجو با تیم مشتریان تماس گرفت و اعلام کرد فردی با او تماس گرفته و گفته اگر پولی که میخواهند را پرداخت نکنند، کاری میکند که سایت از دسترسشان خارج شود.
تیم مشتریان به آنها گفته بود که میتوانند از خدمات ابرآروان استفاده کنند. در حالی که این سایت درگیر حمله شده بود، وارد چرخه خدمات ابرآروان شد و حمله آن قدر شدید بود که حتی ابرآروان را نیز تحت تاثیر قرار داد.
متخصصان ابرآروان مکانیزمهایی را که برای مبارزه با این حملات در نظر داشتند را روی سامانه ارزجو پیادهسازی کردند اما تعداد حملات و فشار آنها به قدری بود که برای کاهش فشار روی سرورها، از سرویسهای تشخیص منابع حمله استفاده کردند.
قاسمی با این توضیح میگوید: با انجام این موارد توانستیم 15 هزار بات را شناسایی کنیم. روز چهارشنبه که این مشکل به ما ارجاع شد، فشار روی سرورها وجود داشت و با انتقال ترافیک مشکل حل شد. روز بعد هم تا حدودی حملات ادامه داشت. با شناسایی باتها و بستن آنها حملات خنثی شد.
او در ادامه گفت: بعد از سه روز از این ماجرا سایتهای ایکس کوئینو و اول پرداخت نیز درگیر حملات دیداس شدند اما هیچکدام به قدرت حملات ارزجو نبود. البته این دو سایت از خدمات ابری استفاده میکردند و مشکل خاصی برایشان به وجود نیامد.
معمار امنیت ابر آروان با تاکید بر خارجی بودن این حملات درباره گستردگی آن افزود: "اکثر" این حملات از کشورهای روسیه، اکران و قزاقستان صورت گرفته است.
حجم حمله اخیر تا آنجایی بود که باتها در هر ثانیه 500 هزار ریکوئست میدادند که به نسبت حملات معمول در این لایه، حدود 20 برابر بوده است.
قاسمی درباره ادامهدار بودن این حملات گفت: ما بعد از این حملات، شاهد حملات دیگری نبودیم. با توجه به این که برای حملات دیداس راهحلهای قطعی وجود ندارد، بهتر است کسبوکارهای این حوزه از سرویسهای کلود بیس استفاده کنند تا در زمان رخ دادن این حملات، سایتهایشان از دسترس خارج نشود.
آذریجهرمی: به من تهمت میزنند تا فسادهای خودشان را بپوشانند
- آذریجهرمی: به من تهمت میزنند تا فسادهای خودشان را بپوشانند
ایرنا نوشت: آذری جهرمی خبر اهدای 200 دستگاه لپتاپ به نهاد ریاستجمهوری را در حاشیه جلسه هیات دولت تکذیب کرد و قول داد مسئله رخ داده را بررسی کند.
وزیر ارتباطات دقایقی قبل در اینستاگرام خود نوشت: من که با مردم مطلب پنهان و محرمانهای ندارم. گفته بودند «جهرمی 200 تا لپتاپ به نهاد ریاست جمهوری هدیه داده است!». دروغ محض برای پوشاندن فسادهای خود! من هیچ اطلاعی نداشتم.
خواستم که به جدیت پیگیری کنند. امروز مسئول مربوطه نهاد نامه زد و عذرخواهی کرد. از مدیرعامل همراه اول که تجهیزات داده بود خواستم دیگر تکرار نشود و آن تجهیزات برای هوشمندسازی مدارس سیستان و بلوچستان به کار گرفته شود.
او در ادامه توضیح داد: همه میدانند که درباره حقالناس با کسی تعارف ندارم! با این تهمتهای ناروا نمیتوانید ذهن مردم را از واقعیتهای فسادها منحرف کنید. اصلا من قاتل بروسلی، اما هم پایان وَس و دزدیهای ارزش افزوده را پیگیری میکنم و هم آن پنج هزار میلیارد تومانی که در واگذاری مخابرات از مال مردم که معلوم نیست تکلیفش چه شده! راستی، تازه اول کار است.
وزیر ارتباطات در صفحه خود نامههای رد و بدل شده بین وزارت ارتباطات و همراه اول را منتشر کرد. اولین نامه در تاریخ ششم مهرماه به مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار زده شده با این مضمون: به تبعیت از نظر وزیر ارتباطات برای جلوگیری از هرگونه فرآیندهای مشابه و تامین تجهیزات از منابع دیگر، از پذیرش حمایت آن شرکت پوزش میطلبیم و درخواست میشود نمایندهای به منظور عودت تجهیرات معرفی کنید.
در قسمتی از نامه بعدی که همان روز از سوی شرکت ارتباطات سیار به دفتر وزیر ارتباطات ارسال شده آمده است: «از آن جا که دسترسی به حضرتعالی میسر نبود، موضوع از طریق حوزه وزارتی پیگیری شد و پاسخ استمزاج این بود که در صورت وجود روال قانونی در شرکت ارتباطات سیار، بلامانع است. بدینوسیله از شرایط مستحدثه عذرخواهی نموده و نامه استرداد تجهیزات مذکور به شرکت ارسال شد.»
جهرمی: انسداد سایتهای دانلود فیلم دستور دادستانی است نه من
- جهرمی: انسداد سایتهای دانلود فیلم دستور دادستانی است نه من
اخیر سایتهای دانلود فیلم که افراد را قادر میساخت تعداد زیادی از فیلمهای به ویژه خارجی را دانلود کنند مسدود شدند. این موضوع با واکنشهای فراوانی در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی مواجه شد و افراد با این تصور که وزارت ارتباطات چنین تصمیمی گرفته است از آذری جهرمی به شدت انتقاد کردند.
در واکنش به این رفتار وزیر ارتباط طی یک پیام توئیتری اعلام کرد که این اتفاق به دستور دادستانی صورت گرفته و وی نقشی در آن ندارد.
وزیر ارتباطات: زائران اربعین از خدمات رومینگ استفاده نکنند
- وزیر ارتباطات: زائران اربعین از خدمات رومینگ استفاده نکنند
به گزارش ایرنا، «محمدجواد آذری جهرمی» در واکنش به مسائل مطرحشده پیرامون نرخ بالای سرویس رومینگ برای زائران اربعین در گفت و گویی اظهارداشت: رومینگ سرویس گرانی است و به دلیل بالا بودن نرخ خدمات رومینگ در عراق توصیه میشود مردم از سیمکارت عراقی استفاده کنند.
وی درمورد اینترنت رایگان برای موکبها هم تصریح کرد: شرکت های عراقی برای برخی موکب های بزرگ در مسیر راه که اطلاع رسانی می شود اینترنت رایگان در نظر گرفتند. ظرفیت شبکه ارتباطی عراق در مسیر نجف به کربلا با تلاش اپراتورهای عراقی دو برابر شده است.
وزیر ارتباطات با اعلام اینکه لیست اپراتورهای عراقی، نرخ مکالمه از عراق به ایران، قیمت ها، بسته های مختلف و سیم کارت های آن ها تا فردا ارائه می شود، گفت: زائران سیم کارت های عراقی را از داخل ایران تهیه نکنند زیرا این سیم کارتها در داخل عراق با قیمت ارزان تر موجود است.
آذری جهرمی به ظرفیت سازی در تمامی مسیرهای منتهی به مرز در داخل کشور اشاره و خاطرنشان کرد: اینترنت رایگان در نقاط مرزی وجود دارد و مجموعه های ما موکب هایی در نقاط مرزی دایر کردند.
وی در گفتگوی تلفنی با رادیو اربعین یادآور شد: ما با همکاری ستاد اربعین و بازسازی عتبات و یک شرکت دانش بنیان حوزه ارتباطات حدود 600 هزار ماسک نانو رایگان در مرز به زوار تقدیم می کنیم. این ماسک ها ریزگردها و ذرات غبار را که باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن و سرماخوردگی می شود، فلیتر می کنند.
وزیر ارتباطات گفت: یک سازمان مردم نهاد امسال نرم افزار و اپلیکیشنی در خصوص راهنمای زائر تهیه کرده که مراسم رونمایی از آن امروز (جمعه) برگزار شد و اطلاع رسانی درباره کارکرد این نرم افزار نیز به زودی انجام می شود.
.: Weblog Themes By Pichak :.