سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اظهارات دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی درباره مدل جدید کنکور


 

  • اظهارات دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی درباره مدل جدید کنکور

    ایرنا نوشت : سعیدرضا عاملی در نشست تخصصی کنکور؛ چالش ها و  راهبردها افزود: نحوه ارزیابی راه های ورود به دانشگاه یکی از مسائل اصلی جامعه است و تاکنون مجلس شورای اسلامی، وزارت علوم و سایر نهادهای تصمیم گیر تلاش بر حل چالش های کنکور داشتند.

    وی خاطر نشان کرد: برای این مدل کنکور باید جایگزینی مشخص شود، حتی برای ساماندهی آن مهلت زمانی تا 6 ماه آینده تعیین شد.

    وی تاکید کرد: وقتی تلاشی صورت می گیرد، اما در عمل اتفاقی نمی افتد، این سوال ایجاد می شود که چرا راهکارها و تلاش ها به نقشه راه مشخصی برای ساماندهی کنکور منتهی نمی شود.

    استاد دانشگاه تهران افزود: تاکنون مذاکراتی میان شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجلس شورای اسلامی و حتی روسای کمیسیون های مربوطه درخصوص کنکور انجام شده است تا ضمن تقسیم کار ساماندهی آن به سرانجام برسد.

    عاملی تاکید کرد: شان شورای عالی انقلاب فرهنگی قانونگذاری نیست بلکه سیاستگذاری است و این شورا براساس هماهنگی با مجلس شورای اسلامی در ذیل راهبردها، قوانین و مقررات، تلاش هایی برای تعیین تکلیف کنکور انجام می دهد.

    وی اظهار داشت: در سیستم فعلی پذیرش دانشجو در دانشگاه ها از طریق کنکور مزایایی از جمله اعتماد به سنجش وجود دارد؛ چرا که امنیت سنجش بسیار مهم است.

    دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: دربحث امنیت کنکور طراحی سوال، حفاظت از آن، ایجاد امنیت محیط آزمون، هوشمندسازی پاسخ های کنکور و برخی موارد دیگر انجام می شود، بنابراین هر مدلی که به عنوان جایگزین کنکور پیشنهاد شود این امنیت را هم باید داشته باشد و نباید مزایای کنکور را از دست دهیم.

    عاملی با اشاره به ابراز نارضایتی دانشگاه ها از برگزاری کنکور تاکید کرد: عده ای معتقدند دانشگاهی که در سطح یک دانشجو می پذیرد، باید قدرت تشخیص جذب یک دانشجوی خوب را هم داشته باشد؛ در واقع باید عرصه ای برای استقلال دانشگاه ها در سیستم سنجش و پذیرش ایجاد شود.

    وی درباره برگزاری یک مرحله ای کنکور گفت: این مسئله در ساماندهی باید مود توجه قرار گیرد؛ چرا که گاه این موضوع مطرح می شود که برگزاری کنکور در چند مرحله حلال بسیاری از مشکلات است.

    عاملی به یکی از معایب کنکور اشاره کرد و ادامه داد: بزرگترین ایراد کنکور اضطرابی است که به افراد وارد می کند. اگرچه براساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور 15 درصد ورود به دانشگاه ها از طریق کنکور است، اما همین آمار هم در فضای مجازی اضطراب 100 درصدی میان داوطلبان ایجاد می کند.

    نشست تخصصی کنکور؛ چالش ها و  راهبردها با حضور روسای دانشگاه ها و سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عصر روز یکشنبه در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.




درآمد 500 میلیونی بعضی اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی


 

  • درآمد 500 میلیونی بعضی اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی

    فارس نوشت: محمد مهدی زاهدی نماینده مردم کرمان در مجلس درباره آخرین وضعیت برخورد با نجومی‌بگیران اظهار داشت: ما قبلا هم گفتیم که در این زمینه یکی بحث حقوق مطرح است و یکی در آمد.

    وی افزود: متاسفانه ما به جای اینکه روی درآمدهای نجومی فکر کنیم واژه حقوق نجومی را مطرح کردیم؛ من فکر می‌کنم که به عنوان حقوق نجومی ما مصادیق خیلی کمی در کشور داشته باشیم اما یقیناً درآمدهای نجومی تا دلتان بخواهد هست به خصوص در شرکت‌های دولتی، پول‌های زیادی که می‌دهند و افراد درآمدهایی دارند که تبعیض بسیار بزرگی ایجاد کرده است.

    رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در ادامه عنوان کرد: به درآمد یک معلم نگاه کنید ببینید چقدر است اما همان معلم با همان مدرک و سابقه کار در برخی شرکت‌های دولتی است که تا سه چهار برابر آن درآمد دارد، فرقی هم نمی‌کند شرکت فولاد باشد یا شرکت نفت و مس؛ چرا که بسیاری از این شرکت‌ها هستند که حقوق این چنینی می‌دهند حتی تبعیض در خود سیستم حقوقی دولت وجود دارد.

    زاهدی ادامه داد: کارکنان نهاد ریاست جمهوری را در نظر بگیرید؛ در برخی دستگاه‌ها مانند وزارت جهاد کشاورزی، آموزش و پرورش حتی در درون وزارتخانه‌ها باز هم تبعیض را شاهدیم.

    وی در همین رابطه خاطرنشان کرد: دولت تصویب کرده که برخی وزارتخانه ها ظرف 2-3 سال تا 50 درصد به حقوقشان اضافه شود، ‌ اما برخی دستگاه‌ها را قبول نکردند اینها تبعیض است که بی عدالتی و نارضایتی ایجاد کرده‌ است.

    نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی همچنین یادآور شد: حتی جالب است بدانید درون دانشگاه‌ها هم این تبعیض وجود دارد؛ می‌بینیم یک استاد دانشگاه عضو هیأت علمی دانشکده و وزارت علوم و همان دوستان در وزارت علوم یک درآمد دارد اما همان دوستان با همان جایگاه و رتبه علمی در وزارت بهداشت درآمد دیگری چهار برابر آن دارد، باید با اینها برخورد شود.

    وی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: حال اینکه قوه قضاییه بیاید و یا دولت وارد شود حرف دیگری است اما انتظار داریم در کشور دریافتی‌ها، درآمد ها و مواردی که حقوق بگیر هستند در سیستم دولتی و شرکت‌های دولتی و عمومی عدالت را برقرار کنند.

    زاهدی همچنین خاطرنشان کرد: وقتی ما صحبت از همترازی حقوق و مزایا می‌کنیم، پس همترازی درآمدها هم مطرح است لذا باید مطالبه جدی برای این رفع این تبعیض‌ها کرد که نارضایتی زیادی را ایجاد کرده است.

    وی در پاسخ به این سوال که عموماً این مبالغ درآمد نامتعارف چه مبالغی است گفت: ما رقم‌های متفاوتی را شاهد هستیم که اکنون مواردی داریم مثلاً در وزارت بهداشت حتی افرادی داریم که بالای 500 میلیون تومان در ماه درآمد دارند که از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی هستند؛ البته از مبلغ 100 میلیون به بالا تقریباً عادی شده است، در وزارت نفت هم ما جاهایی داریم که بالای 30 تا 40 میلیون تومان دارند لذا باید تبعیض از بین برود که یکی از راهکارهای آن این است که حتماً باید مالیات‌های صعودی ایجاد شود.




رئیس سازمان سنجش: پذیرش بدون آزمون در دانشگاه‌ها دائمی شد


 

  • رئیس سازمان سنجش: پذیرش بدون آزمون در دانشگاه‌ها دائمی شد

    ابراهیم خدایی در گفت و گو با ایرنا، روند پذیرش بدون آزمون مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها ادامه دارد و در ترم بهمن ماه نیز اجرا می‌شود.

    وی افزود: این شورا تاکید بر جدایی پذیرش رشته‌های بدون آزمون از کنکور دارد و اصل مصوبه این است که در طول تحصیل، سیستم ثبت‌نام برای پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی باز باشد اما پذیرش در دو زمان مهرماه و بهمن‌ماه صورت گیرد.

    رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اظهار داشت: در این زمینه مشکلی به وجود آمد که امسال آن را برطرف کردیم و بعد از ثابت شدن وضعیت دانشگاه‌ها به علت شروع سال تحصیلی جدید، جلسات هماهنگی با مراکز آموزش عالی برگزار می‌شود تا به یک الگوی اجرایی دقیق دست یابیم.

    خدایی خاطرنشان کرد: این مشکل از آنجا ناشی می‌شد که امکان دستیابی به آمار ثبت‌نامی‌های بدون آزمون در دانشگاه ها وجود نداشت؛ اما دانشگاه‌ها باید سامانه ای برای دریافت آمار داوطلبان پذیرش بدون آزمون داشته باشند.

    معاون وزیر علوم یادآور شد: با این سامانه، میزان پذیرش دانشجویان در دوره‌های بدون آزمون مشخص می‌شود و نحوه فعالیت سیستم پذیرش بدون آزمون هم روشن می‌شود.

    خدایی درباره زمان اعلام ساز و کار پذیرش‌های بدون آزمون برای ترم بهمن ماه نیز توضیح داد: اطلاعیه‌ها در خصوص نحوه فعالیت دانشگاه‌ها در این زمینه تا آبان ماه توسط سازمان سنجش آموزش کشور منتشر می‌شود.

    رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد: پذیرش بدون آزمون را به دانشگاه‌ها واگذار می‌کنیم.

    به گزارش ایرنا، نخستین دوره از پذیرش بدون آزمون در دانشگاه‌ها با ظرفیت 596 هزار از 20 اسفندماه 97 به مدت هفت ماه در سایت سازمان سنجش آموزش کشور آغاز شد و تا 28 شهریورماه ادامه داشت.

    در نهایت حدود 286 هزار نفر در دوره‌های بدون آزمون دانشگاه‌ها برای ترم تحصیلی مهرماه پذیرفته شدند.




توصیه پلیس به متقاضیان تحصیل و اقامت در خارج


 

  • توصیه پلیس به متقاضیان تحصیل و اقامت در خارج

    به گزارش ایسنا، سردار مجتبایی با اشاره به اینکه پلیس بین الملل از پلیس‌های تخصصی محسوب می‌شود گفت:  افزود: در بسیاری کشورها فقط اینترپل فعال است اما در جمهوری اسلامی پلیس بین الملل علاوه بر دیپلماسی پلیسی اقدامات مربوط به عملیات پلیسی مانند استرداد و تعقیب مجرمان را نیز انجام می‌دهد.

    وی اظهار کرد: پلیس بین الملل با در اختیار داشتن 14 بانک و سامانه‌های اطلاعاتی به ماموریت‌های خود می‌پردازد.

    وی افزود: ما ضمن استفاده از تجربیات گذشته، یک چشم انداز را برای پلیس بین الملل ناجا پیش بینی و فهرستی از اقدامات تحولی را پیش بینی کردیم که از جمله آن می‌توان به اپلیکیشن پلیس بین الملل اشاره کرد که در هفته ناجا راه اندازی شد.

    سردار مجتبایی درخصوص پذیرش دانشگاه‌های خارجی و آگهی‌های پذیرش تحصیلی و اقامت توصیه کرد: سوء استفاده و جرائم اقتصادی در داخل و خارج کشور متداول است اما ما باید قبل از اطمینان خاطر از رسمیت دانشگاه های خارجی هوشیار باشیم و با آنها معامله نکنیم؛ لذا هموطنان برای کارهای علمی، فرهنگی و اقتصادی خود رسمیت و هویت مجموعه را بررسی کنند.

    جانشین پلیس بین الملل ناجا بیان داشت: پلیس جمهوری اسلامی یکی از فعال ترین اعضای اینترپل است. ما با بسیاری از کشورها که مانعی برای تعامل وجود ندارد وارد می شویم و سطح تعاملات را با آنها افزایش می دهیم.

    وی که در یک برنامه رادیویی صحبت می‌کرد، در پاسخ به این سوال که آیا پلیس بین الملل ایران در سفارتخانه‌های سراسر دنیا مامور مقیم دارد یا خیر؟ گفت: ما هشت نمایندگی در کشورهای مختلف داریم و در تلاشیم تا تعداد نمایندگی‌هایمان را برای راهنمایی‌های پلیسی و پاسخ به نیازهای پلیسی مردم توسعه دهیم.




انهدام باند بزرگ فروش سوالات کنکور در تهران


 

  • انهدام باند بزرگ فروش سوالات کنکور در تهران

    ایسنا نوشت: سردار  حسین رحیمی با حضور در صحن علنی شورای شهر تهران که به مناسبت هفته ناجا انجام شد، در این باره گفت: توانستیم باند بزرگ فروش سوالات کنکور را شناسایی و متلاشی کنیم.

    وی افزود: بعد از انهدام این باند تنها به صدور یک اطلاعیه اکتفا کردیم اما باید بگویم که این باند وسیع بوده و سوالات را گرفته بودند و قصد داشتند آن را توزیع کنند اما قبل از آنکه توزیع شود در نطفه آن را خفه کردیم.

    سردار رحیمی افزود: متاسفانه برخی از مسئولین و آقایان نیز دراین گروه بودند.