12 هزار هکتار از اراضی کشور مالچپاشی میشود
- 12 هزار هکتار از اراضی کشور مالچپاشی میشود
به گزارش ایرنا، فرهاد سرداری مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: این اقدامات برای مقابله با بیابانزایی و در استانهای کرمان، خوزستان، هرمزگان، اصفهان، سیستان و بلوچستان و خراسانهای جنوبی و رضوی انجام میشود.
وی افزود: در سال جاری از محل صندوق توسعه ملی 293 میلیارد تومان اعتبار جهت مقابله با آثار مخرب ریزگرد به سازمان جنگلها اختصاص داده شده است. این میزان اعتبارات برای انجام 24333 هکتار عملیات نهالکاری، 24450 هکتار عملیات مدیریت روانآب، 35900 هکتار اقدامات آبیاری و مراقبت از نهالکاری، 2200 کیلومتر احداث بادشکن زنده، 80 کیلومتر بادشکن غیر زنده، 110 هزار هکتار مدیریت چرا، 249 هزار هکتار قرق و 1600 کیلومتر تله رسوبگیر در استانهای بیابانی اجرایی میشود.
سرداری اضافه کرد: سازمان جنگلها خود را مکلف به انجام ابلاغیه دولت برای مقابله با گرد و غبار میداند و عملکرد دستگاههای اجرایی بر اساس اعتباری است که سازمان برنامه و بودجه برای آنان تعیین کرده است.
وی عملکرد سازمان جنگلها در حوزه بیابانزدایی را با توجه به میزان اعتبارات موجود، قابل توجه خواند و یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران تجربیات ارزشمندی در زمینه مقابله با پدیده بیابانزایی دارد.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها با بیان اینکه علیرغم دارا بودن تجربیات در زمینه مقابله با بیابانزایی خود را بینیاز از تکنیک و دانش دیگر کشورها نمیدانیم، به تفاهمنامه همکاری مشترک با بخش تحقیقاتی گاتسو در کشور چین و بخش تحقیقاتی دانشگاه تهران اشاره کرد و افزود: در سال جاری از تجربیات کشور چین که در بخش بیابانزدایی موفقیت قابل توجهی کسب کرده است، در راستای انجام پروژه مقابله با گرد و غبار و بیابانزدایی در ایران استفاده میشود.
زاهدی: وزیر بهداشت مستنداتش درباره فروش صندلی در برخی دانشگاهها را ارائه کند
- زاهدی: وزیر بهداشت مستنداتش درباره فروش صندلی در برخی دانشگاهها را ارائه کند
ایسنا نوشت: محمد مهدی زاهدی درباره ورود کمیسیون آموزش به موضوع دانشجوی قلابی در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی و به دنبال آن طرح بحث فروش صندلی در برخی دانشگاهها گفت: تاکنون گزارش مستندی درباره صندلی فروشی به کمیسیون ارائه نشده است لذا ما از وزیر بهداشت می خواهیم که مستندات خود در این باره را به کمیسیون جهت بررسی ارائه کند.
وی تاکید کرد که کمیسیون باید در وهله اول صحت و سقم این موضوع را تائید کند که در صورت رخ دادن چنین اتفاقی حتما با آن برخورد می شود.
اخیر نمکی وزیر بهداشت در توئیتر خود اعلام کرده بود که بعد از مقابله با اخلالگران در حوزه دارو، دستور برخورد با جریان های فساد در کنکور پزشکی و فروش صندلی دانشگاه را صادر کرده، تاکنون نتایج مهمی حاصل شده و به زودی به قوه قضاییه ارسال خواهد شد.
روز گذشته نیز اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره دستگیری 211 دانشجو در علوم پزشکی وزارت بهداشت گفت: بنده مکرر تاکید کردم که همه کسانی که مصاحبه و اطلاع رسانی می کنند در گفته هایشان دقت داشته باشند؛ الان بر سر موضوعاتی که بر اساس بی دقتی اعلام شده صحبت میکنیم. اول مسئولین وزارت بهداشت گفتند متخلفین را به قوه قضاییه معرفی کردیم، بعد گفتند معرفی خواهیم کرد و بعد گفتند جلوی ورود آنان را گرفتهایم. مسئولین وزارت بهداشت حرف های متناقضی زدند. به ما گزارشی ارائه نشده است. ما اطلاع دقیقی نداریم. بدیهی است وقتی اسامی را اعلام کنند پیگیری می کنیم.
دستور وزیر بهداشت برای تکمیل ظرفیت دکتری تخصصی پزشکی
- دستور وزیر بهداشت برای تکمیل ظرفیت دکتری تخصصی پزشکی
به گزارش همشهری آنلاین از وزارت بهداشت، مرکز سنجش آموزش پزشکی در اطلاعیه ای اعلام کرد: با توجه به دستور وزیر بهداشت و با عنایت به مصوبه اخیر شورای سنجش و پذیرش دانشجو در هفتم مهرماه 98 شرایط تکمیل ظرفیت رشتههای علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی، دندانپزشکی و داروسازی در مقطع دکتری تخصصی (Ph.D) فراهم شد.
بر اساس این اطلاعیه تمامی افراد اعم از قبولی یا مردودی که به مرحله مصاحبه دعوت شدهاند و دارای نمره مصاحبه هستند، مجاز به شرکت در مرحله تکمیل خواهند بود. همچنین افرادی که در مرحله نخست قبول شده و مجدداً در مرحله تکمیل ظرفیت در هر یک از دورههای عادی یا شهریه پرداز پذیرفته شوند، پذیرش مرحله نخست آنها لغو شده و قابل بازگشت نیست.
افرادی که در مرحله تکمیل ظرفیت در دوره های عادی پذیرفته میشوند، در صورت عدم ثبت نام یا انصراف مشمول محرومیت یک ساله خواهند شد. زمان شروع به تحصیل پذیرفته شدگان توسط دانشگاه محل پذیرش تعیین میشود و نتایج مرحله تکمیل ظرفیت، هفته دوم آبان ماه اعلام خواهد شد.
مرکز سنجش آموزش پزشکی در این اطلاعیه یادآور شد: جدول تکمیل ظرفیت از ساعت 10صبح روز شنبه 13 مهر بر روی سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی قرار میگیرد و داوطلبان میتوانند از روز یکشنبه 14 مهر تا سه شنبه 16 مهر نسبت به انتخاب رشته محل از طریق همین سایت اقدام کنند.
آزمون دکتری تخصصی و دکتری پژوهشی علوم پایه پزشکی و بهداشت، دندانپزشکی و داروسازی سال 98 در 64 رشته علوم پایه پزشکی و بهداشت، 2 رشته دندانپزشکی و 13 رشته داروسازی در روزهای پنجشنبه و جمعه 30 و 31 خردادماه 98 با حضور بیش از 6 هزار داوطلب برگزار شد.
نتایج اولیه آزمون دکتری تخصصی علوم پایه پزشکی و بهداشت، دندانپزشکی و داروسازی سال 98 روز 27 تیرماه منتشر شد و مصاحبه داوطلبان مجاز در هفته چهارم مرداد تا نیمه اول شهریور انجام و نتایج نهایی 25 شهریورماه منتشر شد.
مناسبسازی مدارس دخترانه اثرات سوء تربیتی دارد
- مناسبسازی مدارس دخترانه اثرات سوء تربیتی دارد
به گزارش ایسنا، اواسط شهریورماه جاری، شورای شهر تهران مصوبهای را برای اختصاص پنج میلیارد تومان از ردیف بودجه کمک به آموزش و پرورش در راستای مناسبسازی مدارس دخترانه گذراند و ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر در دفاع از این طرح با بیان اینکه 74 درصد دختران تهرانی از کمبود ویتامین D رنج میبرند، گفت: این در حالیست که منبع اصلی تامین ویتامین D نور آفتاب است؛ اما دختران به دلیل نوع پوشش و مشرف بودن ساختمانهای اطراف نمیتوانند در مدارس آزادانه تردد کنند. میتوان با رفع اشراف ساختمانهای مجاور نسبت به بهسازی مدارس اقدام کرد و باید حیاط مدارس دخترانه با سازههای سبک و ایمن، رفع مشرف شود.
علیرضا کاظمی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با ایسنا، به این مصوبه واکنش نشان داد و درباره مناسبسازی مدارس دخترانه گفت: ابتدا باید مناسب سازی را تعریف کنیم. هنوز درک مشتری از مناسب سازی فضای مدارس دخترانه وجود ندارد. مناسب سازی یعنی چه؟
او افزود: اینکه بخواهند با سازههایی دیوار مدارس را بلند کنند، محصورسازی نیست. باید درک مشترکی ایجاد شود که مناسبسازی در حوزههای آموزشی، ورزشی و تربیتی است یا آزادیهایی که فکر می کنیم دانشآموز در فضای دیگری ندارد و باید در مدرسه داشته باشد. باید تعریف درستی ارائه بشود که هنوز ندیدم کسی به آن ورود کند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه چنین طرح هایی باید پیوست تربیتی و فرهنگی داشته باشند اظهار کرد: تعریف ما ممکن است با برداشتهای دیگر متفاوت باشد. شورای شهر تهران این طرح را تصویب کرده و معاونت امور زنان ریاست جمهوری هم پیگیر آن بوده است اما باید توجه داشت که هرچقدر هم دیوارها را بالا ببرید باز هم از آپارتمانهای چند طبقه تسلط و اشراف وجود دارد و چنین کاری معنایی ندارد.
کاظمی ادامه داد: ما به موضوع رویکرد و نگاه تربیتی داریم. در باب مناسب سازی خیلی جای بحث وجود دارد. آیا امکان دارد به دختران و همکاران اجازه داده شود که با هر پوششی در مدرسه رفت و آمد کنند؟ اکنون این اقتضائات وجود ندارد، خدمتگزار مدرسه مرد است و مراجعاتی از سوی پدران داریم و باید این محدودیتها را نیز در نظر گرفت. همچنین مدارس کمی وجود دارد که از اطراف اشراف و احاطه نداشته باشد و هرچقدر دیوار را بالا ببرید باز هم امنیت کامل برقرار نمی شود.
او با تاکید بر اینکه باز گذاشتن فضا با این برداشت، اثرات سوء تربیتی دارد و ممکن است مدارس به یک فضای رقابت در پوشش و نمایشهای خاص تبدیل شوند؛ گفت: یک علت اینکه دانشآموزان لباس فرم میپوشند، پرهیز از وقوع چنین مواردی است. مدرسه یک محیط آموزشی است و نه فضای نمایش پوشش و قدرت مالی؛ در این حوزه باید با ظرافت ورود کرد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه البته اگر منظور از این طرح این است که در ساعت ورزش دختران بتوانند با پوشش مناسب و در محیطی ایمن ورزش کنند اشکالی ندارد و خوب است تاکید کرد: اما در مجموع همانطور که گفته شد مناسب سازی نیازمند تعیین و تعریف چارچوب مشخص است و به این راحتی نیست که برداشت سطحی از بحث مناسبسازی داشته باشیم. هر دستگاهی این موضوع را مطرح کرده باید رویکرد تربیتی را هم مدنظر داشته باشد وگرنه اگر بدون این چارچوبها وارد این فضا شویم قطعا به تربیت دختران خودمان آسیب خواهیم زد.
رقابت سالم در همه زمینهها موجب تحرک و پیشرفت است
- رقابت سالم در همه زمینهها موجب تحرک و پیشرفت است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی روز یکشنبه در مراسم تجلیل از دانشآموزان مدالآور المپیادهای علمی جهانی سال 2019 میلادی با اشاره به ضرورت تلاش برای استفاده هر چه بهتر از فرصتهای زندگی، اظهار داشت: بخشی از نخبگی مربوط به هوش و حافظه ذهنی افراد بوده، اما بخش عمدهای که این نخبگی را ماندگار و درخشان میکند، به تلاش و کوشش فردی وابسته است.
وی بیان داشت: با توجه به معیارهای دینی و اسلامی حتی قبل از تولد نیز حالات روحی و روانی و شرایط زندگی اولیاء در چگونگی رشد و شکوفایی استعداد فرزندان تأثیرگذار و مهم است.
رئیس جمهوری با بیان اینکه معتقدم کشف استعدادهای درخشان باید در دوران پیش از مدرسه یعنی از پیشدبستانی و یا حتی دورههایی قبل از آن آغاز شود، خاطرنشان کرد: شکوفایی استعداد در انسانها، همواره یکسان نیست و باید فرایندمحور دیده و مدیریت شود، یعنی ممکن است فردی استعدادش در دوران دبستان شکوفا بوده و در دورههای بعد مانند دبیرستان دچار افت شود؛ از اینرو باید در راستای حفظ و ماندگاری استعدادها در نخبگان برنامهریزی و تلاش داشته باشیم.
روحانی، چگونگی محیط زندگی و تحصیل را در رشد استعدادها و تداوم شکوفایی آنها تأثیرگذار دانست و عنوان کرد: باید از نخبگان و استعدادهای درخشان کشور تا پایان دوره تحصیلشان مراقبت کنیم تا خدای ناکرده غبار ناامیدی بر درخشان بودن آنها نیفتد.
جذب نخبگان هزینه اداره کشور را کاهش می دهد
وی با بیان اینکه اساس این رقابتها در علم و دانش بوده و از اینرو تقدیر از برتریها مهم است، اظهارداشت: رقابت سالم، عادلانه و برمبنای مبانی درست در همه زمینهها موجب تحرک و پیشرفت خواهد بود.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه باید در مشاغل گوناگون و حساس کشور به دنبال جذب افراد نخبه باشیم، گفت: اگر نخبگان را در زمینههای گوناگون جذب کنیم، هزینههای اداره کشور پایین آمده و شرایط بهتری در راستای توسعه و پیشرفت ایجاد خواهد شد که امروز خوشبختانه در سیستم جذب از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور نسبت به جذب نخبگان اقدامات خوبی صورت گرفته است.
روحانی با بیان اینکه استعداد و هوش ذاتی انسانها در زمینههای مختلف میتواند حرکت رو به توسعه و پیشرفت کشور را تسریع کند، افزود: امروز در دولت شاهد نظرات گوناگون از سوی برخی وزرا در حوزههای مختلف هستیم که نشان از آگاهی و جامعیت آنها نسبت به مسایل در بخشهای گوناگون است.
وی ادامه داد: در دوران دفاع مقدس نیز فرماندهان نخبهای بودند که علیرغم آنکه در مسایل جنگی تحصیل نکرده بودند، اما عملیاتها را به طور خارقالعاده برنامهریزی میکردند و نشان دادند که یک نخبه میتواند موجب پیروزی در یک عملیات شود.
رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه تلاش دولت بهره گیری درست و مناسب از نخبگان در بخشهای مختلف است، افزود: یکی از اقدامات دولت در این راستا حمایت از شرکتهای دانشبنیان بوده که زمینه بسیار مناسبی برای آینده نخبگان بوجود خواهد آورد.
روحانی با اشاره به اینکه امروز کشور در همه بخشها و رشتهها نیاز به نخبگان و پرورش استعدادها دارد، تصریح کرد: اگر فردی در علوم انسانی دارای استعداد بوده و حقوقدان لایق و وکیلی مجرب شود میتواند در یک دادگاه بینالمللی به نفع کشور اقدام کند. همچنین یک هنرمند با استعداد هم میتواند با هنر خود افکار گوناگون را جذب و پرورش دهد؛ مهم این است که چگونه و در چه مسیری از استعدادها استفاده کنیم.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه نسبت به استفاده از نخبگان در وزارتخانهها و دستگاههای دولتی تأکید داریم، گفت: از نخبگان باید در حوزه مشاوره در وزارتخانهها و دستگاههای دولتی استفاده شود و طی زمان این افراد میتوانند حتی بالاترین مقام اجرایی را به دست آورند.
روحانی با اشاره به ضرورت آموزش مهارت به دانشآموزان، گفت: امروز مهارتها، علوم، دانش و فناوریها به طور مداوم در حال تغییر است و به روز بودن در این عرصه بسیار حائز اهمیت بوده و باید دروس مربوطه در دبیرستان و دانشگاه بر این اساس به روز شود.
رئیس جمهوری با بیان اینکه علم، دانش و فناوری، تنها محدود به یک دوره نیست، افزود: درس خواندن و مهارتآموزی باید با آخرین تحولات جهانی دنبال شود.
روحانی با توصیه به مدالآوران المپیادهای جهانی بر تلاش در زمینه ادامه مسیری که در پیش گرفتهاند خطاب به آنها گفت: همه دستگاههای دولت وظیفه دارند حامی و پشتیبان شما بوده و محیط رشد و شکوفایی را برای شما فراهم کنند.
رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: امروز در اقتصاد و فرهنگ دانشبنیان شاهد تحولات بسیار خوبی هستیم و دانشآموزان با استعداد و قهرمانان المپیادهای علمی میتوانند آیندهسازان خوبی برای کشور باشند
پیش از سخنان رئیس جمهوری، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش گزارشی از چگونگی حضور دانشآموزان با استعداد و نخبگان کشور در المپیادهای علمی و بینالمللی و برنامههای این وزارتخانه برای حمایت و پشتیبانی از آنان ارایه کرد.
مدال آوران المپیادهای علمی سفیران فرهنگی و علمی کشور هستند
حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مدالآوران المپیادهای علمی سفیران فرهنگی و علمی کشور هستند، گفت: این قهرمانان شاخص معتبر و نماد برجستهای از این هستند که کشور ما ظرفیتهای علمی بسیار خوبی را دارا است.
وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: هر چه بتوانیم شناخت دقیقتر و کاملتری از استعدادهای درخشان و نخبگان داشته و آنها را خوب کشف کرده و در راستای تداومشان تلاش کنیم، دستیابی به اهداف توسعه علمی در کشور میسرتر خواهد بود.
حاجی میرزایی اظهار داشت: نخبگان و مدالآوران المپیادهای علمی، قهرمانانی هستند که به تقویت هویت و افتخار ملی کمک شایانی میکنند و این در حالی است که امروز جامعه برای افزایش امید و اعتماد اجتماعی نیاز به تقویت سربلندی در جهان دارد و هر چه رکوردهای در رقابتهای جهانی ارتقاء یابد این نیاز بهتر برآورده خواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سیاست این وزارتخانه توسعه میدان کشف استعدادها و تلاش بیشتر در راستای تقویت آنان است، افزود: از سال 93 طرحی به عنوان طرح شهاب در آموزش و پرورش آغاز شده که هدف آن شناسایی استعدادهای برتر از پایه ابتدایی است.
حاجی میرزایی ادامه داد: بر این اساس در سال تحصیلی 98-97 این طرح در 88 هزار مدرسه و در پایههای چهارم و نهم توسعه و 3 میلیون و 800 هزار دانشآموز را در برگرفت و تلاش ما توسعه این طرح در مناطق روستایی و محروم کشور برای شناسایی استعدادهای درخشان در این مناطق است.
وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: معتقدیم مدرسهای که در آن کشف و استعدادهای فطری صورت گرفته و پاسخگویی به این استعدادها در آن انجام شود، مدرسه تراز 1404 است.
همچنین یکی از مدالآوران به نمایندگی از سایرین به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود در زمینه لزوم حمایت از نخبگان و فراهم کردن زمینهها و ملزومات لازم برای آنان در راستای خدمت به توسعه و پیشرفت کشور پرداخت.
.: Weblog Themes By Pichak :.